Το ψωμί της μαμάς!

Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτ.γλυκ. αλάτι

1 φακ.μαγιά

6 κουτ.σουπ λάδι

600γρ. νερό

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το μισό αλεύρι και τη μαγιά, τα ανακατεύουμε, και ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό (όχι καυτό) και στη συνέχεια το υπόλοιπο αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να γίνει λεία και ελαστική. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος, μέσα σε λαδωμένο ταψί ή μακρόστενη φόρμα του κέικ, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Αν το βάλετε στη φόρμα του κέικ μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για ψωμί του τοστ. Επίσης μέσα στο ψωμί μπορείτε να βάλετε ελιές ή τυρί.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s